Tel: +46 (0) 733 41 42 03

              E-post: anna@abscen.nu

                       AB-Scen 1

                Barometergatan 34

                   211 17 Malmö

Vi som arbetar på AB-Scen 

 

AB-Scen är en dynamisk organisation som samman- taget besitter en rad kompetenser. Anna Arwidson VD och huvudansvarig skapar tillsammans med Stefan Arwidson och ett antal inhyrda handledare den bästa utbildningen för just din grupp. Vi är alla specialiserade inom olika områden och besitter  kompetenser från ett varierande fält vilket gör AB Scens organisation till en mycket kompetent grupp.   

 

Anna Arwidson, VD och utbildningsansvarig

Anna Arwidsons tre yrkesmässiga passioner är ledarskap, pedagogik samt eget konstnärligt utövande. Med utbildning från musikhögskolan och teaterhögskolan har hon ett brett verksamhetsfält – som rörelsepedagog, teaterpedagog, regissör och koreograf samt eget sceniskt utövande med trummor och dans. I AB-SCEN sammansmälter hon sina professioner till ett och erbjuder en gedigen utbildning i presentationsteknik - baserad på metoder från scenkonsten, utförd med stort pedagogiskt kunnande, med feedback utifrån ett coachande förhållningssätt och detta riktat till ledare.

 

Utbildning

-Rörelse/musikpedagog, Musikhögskolan i Malmö

-Personinstruktion/regi, Teaterhögskolan i Malmö

-Diplomerad massör

-Diplomerad coach enl ICF

-Kortare kurser i dramaturgi, skådespelararbete och  rörelse på Dramatiska Institutet Stockholm

-Affärskunskap EFL, Lund

 

Yrkeserfarenhet

-Driver sitt andra företag AB-Scen med inriktning   på utbildning i presentation och retorik

-Regisserar och undervisar i teater på Malmö Latinskolas teaterprogram

-Driver sin andra fria teatergrupp - Västrahamnteatern

-Frilansregissör

-Pedagog på musikhögskolan i Malmö (scenisk gestaltning, kommunikation och ledarskap) 

-Utbildningsledare på musikhögskolan i Malmö 

-Pedagog på Teaterhögskolan i Malmö (rörelse, dans)

-Producent på teaterhögskolan i Malmö

-Pedagog  på Fridhems folkhögskola, Svalöv (rörelse,  scenframställning, dans, regi av olika projekt)            

-Linjeledare och  pedagogisk ledare för kulturlinjerna på Fridhems folkhögskola i Svalöv 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stefan Arwidson, handledare i röst- och scenframställning

Om Stefan som artist kan man läsa, ”Oavsett om man attraheras av hans tonsäkerhet, hans gitarrspel, hans leende eller den bästakompisfeeling han sprider omkring sig är en sak säker, för att inte smälta i hans närhet måste man ha ett hjärta av sten så hård att diamant vid en jämförelse framstår som bebishud.”

När Stefan ikläder sig rollen som röstpedagog får du förutom hans värme och stora hjärta möta en trygg pedagog med erfarenheter från den ”stora” världen. Han har sett allt från den urtråkige VD:n med Power Point som livlina, till den briljanta talaren som rör vid själen…

Dessemellan har han mött en och annan kunglighet som skulle må bra av scenträning. De erfarenheterna tar han med och hjälper dig så du inte går bort dig i talarträsket – både rösttekniskt och sceniskt.

 

Utbildning

-Musik och sång/röstpedagog, Musikhögskolan i Malmö

-Coach, Coachcompanion i Malmö

Yrkeserfarenhet

-Ena halvan av duon Stefan & Kim, 30 år som artister nationellt och internationellt www.stefankim.com

-Sångpedagog, fridhems folkhögskola i Svalöv 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jens Olsson- improvisationens mästare!  

Jens Olsson är en teaterns mästerkock. Ge honom några få goda råvaror i form av texter, situationer, läten, karaktärer, så improviserar han garanterat fram en teatermåltid som både innehåller skratt och gråt!

Jens Olsson är sprungen ur gruppen Ensembleteatern i Malmö. Ensembleteatern var ledande på området teaterimprovisation och experimentell teater under hela 90-talet och satte Malmö på kartan över nytänkande och lustfylld teater. Därefter tog Jens klivet över till mer ”traditionell teater” och arbetade några år på Dramatiska teaterkompaniet och Nya skånska teatern.

En av Jens kompisar heter William  - Shakespeare förstås. Jens har hunnit avverka ett antal stora Shakespeare roller sedan -96, då han började spela sommarteater med ”Sommarteater på Krapperup”, vars signum är just Shakespeare som vandringsteater. Som om inte detta är nog så har Jens en stämma av guld, vilket han fått tillfälle att visa i t.ex West Side Story Malmö Opera och i "Min vän Fascisten" på Malmö stadsteater. Parallellt med det egna konstnärliga arbetet har Jens undervisat i scenframställning och improvisation dels för professionella grupper, dels för gymnasieklasser.

Hos AB-scen undervisar Jens i röst, scenframställning och improvisation.